Puppycursus

Gedragsdeskundige Mark Pilon

Juist in de beginperiode wanneer je hond nog maar een puppy is, is het van belang om een goede start te maken. Wanneer ze nog klein zijn, zijn ze erg vatbaar voor alle mogelijke indrukken die ze opdoen, zowel negatief als positief. Je wilt graag dat jouw hond goed gesocialiseerd is, naar je luistert en ook een leuke zelfstandige hond wordt. Dan is deze één op één puppy cursus de juiste keuze. In een groepsles kan je pup worden ondergesneeuwd en niet de aandacht krijgen die hij verdient. Hierom geef ik ook individuele puppylessen!

Puppycoaching bestaat uit 5 lessen, tijdens deze lessen leer ik je over hondentaal, socialisatie en het voorkómen van ongewenst gedrag.  De lessen vinden niet wekelijks plaats, maar verspreid over enkele maanden om een terugval in de puberteit goed te kunnen opvangen.  1 les duurt ongeveer een uur.


De allereerste les is bij u thuis en hier komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Zindelijkheidstraining
- Omgangsregels
- Socialisatie

De eerste les dient plaats te vinden voordat je de pup ophaalt of net wanneer je hem een paar dagen in huis hebt, om een zo goed mogelijk begin te realiseren !

De overige 4 lessen zullen plaatsvinden op een uitlaatlocatie in uw omgeving. ( buiten in een park of bos in overleg.) 
Tijdens deze lessen bespreken wij het volgende: 
- Basiscommando's
- Terugroepen van je hond
- Socialiseren met soortgenoten
- Verantwoord loslopen
- Voorkomen van overlast richting soortgenoten en andere mensen
- Voorbereiding op- en uitleg over de puberteit

Tijdens deze lessen is er ruim de tijd om vragen te stellen en problemen voor te leggen waar je tegenaan loopt.

Om deel te mogen nemen moet de hond minimaal 8 weken oud tot maximaal 6 maanden oud zijn. Ook dient de hond gevaccineerd te zijn.


Heeft u interesse in deze puppycursus? Neem gerust contact met mij op!Op alle afspraken, overeenkomsten en werkzaamheden zijn de Algemene voorwaarden en het Privacy beleid van toepassing.